tiistai 12. syyskuuta 2017

WORKSHOP 10 - Digitalisaation haasteet (toiveuusinta)

Workshop 8 - "Digitalisaation haasteet" herätti niin paljon ajatuksia ja keskustelua, että otimme koko homman uudelleen niille opettajille, jotka eivät päässeet viimeksi paikalle. Koskaan ei tule liikaa pohdittua sitä, mikä todellakin on merkityksellistä ja tärkeää, mitä pitää oikeasti tavoitella ja millä keinoilla ja voimilla tämä onnistuu.


Sapluuna oli sama kuin keväällä:


·        Laajempi näkemys hyvinvoinnista à Arto O. Salonen, Helsingin yliopiston dosentti. Hyvinvoinnin ja nykyisen maailman haasteiden suhteet. http://artosalonen.com/


·        Työyhteisön hyvinvointi à Johanna Pystynen, henkilöstöjohtaja Vincit Oy. Työyhteisön hyvinvointi koko organisaation toiminnan lähtökohtana. http://www.hs.fi/talous/art-2000005079701.html


·        Henkilötason hyvinvointi à Antti Aitasalo, työfysioterapeutti, Mehiläinen. Käytännön vinkkejä hyvään ergonomiseen työskentelyyn ja työssä jaksamiseen.


Kiitokset kaikille vetäjille ja osallistuneille opettajille. Jatketaan näistä aiheista ja ajatuksista kohti konkreettisia ratkaisuja ja tekoja.


Kaikkihan ovat varmasti yhtä mieltä, että ratkaisuja ja tekoja tarvitaan. Esimerkiksi siihen, että tällä hetkellä arviolta jopa 80% digihuumamme elektroniikan mahdollistavasta koltaanista tulee Kongosta, missä mm. lapset kaivavat mineraaleja täysin epäinhimillisissä oloissa eristetyillä alueilla sotilaiden vartioidessa. Tämä yksi digitalisaation vaikeimmista haasteista on raadollisesti kiteytettynä alla olevan trailerin elokuvaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti