maanantai 30. tammikuuta 2017

BETT Lontoo 2017


Digisilta kävi haistelemassa uusia opetukseen liittyviä tuulia BETT-messuilla Lontoossa yhdessä Kaurialan ja Hml lyseon lukion opettajien kanssa. Ja olipa Lontoossa samalla asialla satoja muitakin suomalaisia opettajia.

BETT:issä oli esittelyssä loputtomasti kaikenlaista erilaista uutta ja kehitteillä olevaa opetusteknologiaa ja oppimisympäsitöratkaisuja. Oli mielenkiintoista pääästä kokeilemaan työkaluja, jotka ovat tulossa jo käytössä oleviin sähköisiin oppimisympäristöihin. Kuten esimerkiksi vaikkapa VR:n lisätty todellisuus ja OneNoten Classnotebookin uudet toiminnot. Messuista ja niiden ympärille järjestetyissä tapahtumissa (kuten kouluvierailuilla ja esim. ilona-IT:n hienossa konferenssissa British Museumilla) voisi teknologian lisäksi nostaa vielä esille muutaman erityisen tärkenän huomion, joita suomalaisessa koulussakin voisi ehkä ennemmän painottaa:

  • Opiskelun vieminen teoriasta konkreettiselle tasolle, esim erilaisten opiskelijoiden innovatiivisten konkreettisten luomusten kautta - olivatpa ne sitten robotteja, itse rakennettuja ja koodattuja syntikkakitaroita tai vaikkapa interaktiivisia linnunpönttöjä. 
  • Opiskelijat ulos luokista tekemään enemmän projekteja, niin kuin oikeassakin työelämässä
  • Opettajien kykyä sanoa "en tiedä, otetaan yhdessä selvää"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti