maanantai 4. huhtikuuta 2016

Learning Lab - moderneihin oppimisympäristöihin tutustumassa

Hämeenlinnan lyseon lukion "hautomo" on mukava tila, mutta miten siitä saisi vielä toimivamman ja luovuutta puhkuvan. Tätä olimme rehtori Pieta Tukkimäki-Hildenin ja opo/luovan yrittäjyyden opettaja Anne Ahvenharjun kanssa ideoimassa Tampereen Isku Interiorin Learnin Labissa. Esillä oli näppäriä tilaratkaisuja ja digitaalisen ideoinnin isäntänä toimi Niko Eskelinen Samsungilta.

Digitaalisten laiteiden edustajalta oli erityisen hienoa kuulla heti alkuun muistutus siitä, että luovuus tulee ihmisistä ei laitteista. Ja että tila tehdään ihmisiä varten, ei laitteistoa varten. Eli ensin tila ja sitten laitteet. Tekniikka ei saa niin sanotustti olla pakotettua, vaan aidosti toimivaa ja ennen kaikkea tukena vanhoille hyville menetelmille!

Tärkeintä on, että niin kalusteet kuin laitteetkin, mukaan lukien (äly)taulu, ovat liikuteltavissa ryhmän, tilanteen ja tehtävien tarpeen mukaan. Myös digitaalisen ympäristön tulisi olla mahdollisimman joustava. 

"Integroitu ohjelmisto syö joustavuutta. Eli ei rautaa ja softaa samassa paketissa, vaan avoin käyttöympäristö kaikkien valmistajien laitteille ja ohjelmistoille." Kyllä, tämäkin oli tietyn laitevalmistajan edustajan sanomaa ;) Hienoa!
Sillä  välin kun Pieta kävi jossain pakolaisleirillä afganistanin liepeillä, oli muilla aikaa tutustua älutauluun, missä ei ole projektorin häikäisyä, varjoja, kalibirointeja tai omaa hankalaa ohjelmistoa. Ja tämä tauluhan on myös kipattavissa vaikka "älypöydäksi".
Ylimääräiset jakkarat voi heittää vaikka akustiikkaseinälle huilaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti