perjantai 11. joulukuuta 2015

Keskiviikkona 9.12. Digisilta vieraili ja esittäytyi "Innostavaa opetusta verkossa"-tapahtumassa, joka oli Opelix - osaava oppilaitos -hankkeen järjestämä erilaisia opetusmenetelmiä kokoava seminaari. Mukana olivat minun lisäkseni myös Kaurialan ja Parolan lukion digitutorit Vikki Mattila, Joni Eronen, Kaapro Kortelainen ja Miikka Kerkkonen kertomassa digitutoritoiminnasta, jonka kehittäminen on yksi hankkeen tehtävistä.

Tapahtumassa esiteltiin hienoja moderneja opetusmenetelmiä aina peruskoulun ensimmäiseltä luokalta lukioon. Myös Digisillan yhteysopettajia oli tullut esittelemään omia luovia opetusmenetelmiään. Tuija Rantanen oppilaineen Parolan lukiosta esitteli (1. workshopistakin tuttua) itsesuunnittelemaansa matematiikan opetusmenetelmää, jossa kaikki saa yksilöllistä opetusta, mutta oppilaitten mukaan ei tarvitse kuunnella "häiritsevää opetusta", vaan saa keskittyä olennaiseen, eli laskemiseen ja saa rauhassa saavuttaa oma "laskentatila". Mahtavaa! Johanna Lampela Janakkalasta oli puolestaan yhdessä tietotekniikan opettaja Jukka Koposen ja oppilaitten kanssa kertomassa miten koodaus ja luova kirjoitus yhdistyvät. No ohjelmoimalla ja käsikirjoittamalla tarinallista tietokonepeliä, tietenkin ;). Niin ikään mahtavaa!

Erityisen mielenkiintoista oli myös mm. Turengin yhteiskoulun Anu-Maria Laakson Ranskan kielen opetusmenetelmät. Hän käyttää apuna monia erilaisia monimediallisia menetelmiä, kuten mm. oppilaiden itsetekemiä opetuskuvia, animaatioita, yms. Opiskelijoiden innostus ja aktivointi on taattu. Lisäksi väite siitä, että kaikki "perinteisestä opetuksesta" poikkeava vie liikaa aikaa ja resursseja kumoutui. Etenemisvauhti on ollut jopa tavallista nopeampaa. Mahtavaa!

Paljon oli tarjolla kaikkea muutakin. Lisää ohjelmasta löytyy tästä oppaasta.


Kimmo Härmä, hankekoordinaattori
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti