tiistai 13. syyskuuta 2016

Digitutorien verkostoituminen

Hankkeen yksi keskeisistä tavoitteista nykähti eteenpäin kun hankekoulujen digitutorit ja heidän ohjaajat saapuivat Kaurialan lukiolle tapaan toisiaan. Esittelykierrosten lomassa käytiin läpi koulukohtaiset toimintamalleja ja saavutukset.

Digitutorit pohtivat pienryhmissä, ideoita yhteisen lukiolaisten digituki-sivuston toteuttamisee. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tällaiselle tuki sivulle olisi varmasti kysyntää ja välitön tuki toimisi paremmin kuin kerran viikossa järjestettävä klinikka. He päätivätkin perustaa sivuston kahteen eri paikkaan, joita kumpiakin digitutorit yhdessä verkostossa yli koulurajojen hallinnoi.

Digi-tuki Facebookissa: https://www.facebook.com/digitutorit/

Digi-tuki Discodissa: http://bit.ly/digituki1

Digitutorien verkostoitumistapahtuman Padlet-seinä: https://padlet.com/digisiltahanke/digitutorit

maanantai 12. syyskuuta 2016

Pedamessut / Workshop 4

Digisillan workshop 4, Mitä peruskouluissa tapahtuu? Entä lukioissa? - kartoitusta modernien oppimisympäristöjen tilasta, toteutettiin hieman erilaisessa formaatissa, kun järjestimme Pedamessut yhdessä Opelix-hankkeen kanssa. Messuilla esiteltiin hankealueiden omilla kouluilla toteutettuja erilaisia innovatiivisia menetelmiä. Pääpaino oli lukioissa, mutta myös perusopetuksen ja ammatillisen puolen menetelmiä oli mukana.

Kävijöitä mesuuilla oli yhteensä huikeat satkunta opettajaa ja näyttäisi siltä, että tästä voisi hyvinkin tulla pysyvä joka alkusyksyinen käytäntö.

Lue Opelix-hankkeen projektipäälikön Saija Hiedan kirjoitus workshopit välilehdeltä tai tästä

Kiitokset kaikille mukana olleille ja erityiskiitokset esittelijöille. Jatketaan yhteistyötä!

Kimmo Härmä
Digisillan hankekoordinaattori